Het is van belang dat je goed voorbereid de kou opzoekt. Zeker omdat wij het in Nederland minder gewend zijn. Via dit artikel willen we je laten zien wat je allemaal geregeld moet hebben voordat je op wintersport gaat, en wat je moet hebben nagekeken. Zo ga je veilig en goed voorbereid op pad en kun je ervoor zorgen dat je ook weer veilig thuiskomt.

De auto
Het is allereerst van belang dat jij ervoor zorgt dat je auto een wintercheck heeft gehad. De meeste mensen gaan namelijk ook met de auto op wintersport. Dit omdat je dan nog vrijheid hebt om wat verder van je huisje af te gaan skiën en andere dingen te doen. Het is juist vervelend als je auto er onderweg mee stopt, of dat je er andere problemen mee krijgt. Zorg er dus voor dat hij gecheckt is in de garage.

Je ski’s en snowboard
Het is ook van belang dat je ski’s goed onderhouden, dus in topconditie zijn voordat je de piste afgaat. Het is van belang dat ze op tijd en met de juiste wax worden behandeld, anders merk je dit tijdens het skiën. Ook voor een snowboard is het van belang dat de onderkant goed gewaxed is voor een optimale ervaring.

Je jas
Jouw jas zorgt ervoor dat je lekker warm blijft terwijl je van de piste afgaat. Zeker in de kou en sneeuw is het van belang dat je jas goed water en wind dicht is. Daarnaast is het belangrijk dat je jas goed om je heen zit en je niet te veel ruimte hebt in je jas. Want als er te veel ruimte zit dan is de kans groot dat de wind en de sneeuw eronder en tussen kunnen komen. Zo wordt je sneller koud, en zal je minder lang plezier hebben in het wintersporten. Dus ga op zoek naar goede winterjassen.

De accommodatie
Zorg ervoor dat je jouw accommodatie ruim van tevoren uit hebt gezocht, zodat je genoeg tijd hebt om te kijken wat er allemaal te doen is in de omgeving. Het is het beste als je een appartement of een hotel in de buurt van de skipiste kan huren. Deze zijn echter snel weg, dus zorg ervoor dat je op tijd zoekt. Dit scheelt je enorm veel tijd, aangezien je niet lang hoeft te reizen naar de skilift. Tevens is het fijn dat je na het skiën nog met heel je uitrusting hoeft te sjouwen naar huis.