Veel Nederlanders die op wintersport gaan kiezen ervoor om met de auto te gaan, echter zijn er nog meer mogelijkheden qua vervoer om op wintersport te gaan. Dit artikel legt je een deel van deze mogelijkheden uit en geeft de voor- en nadelen ervan.

Met de trein
Veel mensen weten het niet maar je kunt zelf met de trein om wintersport. Met de trein reizen is erg relaxed je gaat zitten en een paar uur later kom je aan. Je hoeft dus niks te doen, je kunt gaan slapen, een boek gaan lezen, spelletjes gaan doen, een film gaan kijken je kunt het zo gek niet bedenken en je kan het doen in de trein. Het is dus erg makkelijk om met de trein te gaan. Echter is dit niet voor iedereen geschikt, in de trein heb je vaak maar een beperkte mogelijkheid tot bagage. Wanneer je met de auto gaat kun je voor jezelf bepalen hoeveel je meeneemt als het maar in je auto past. In een trein moet je betalen voor extra bagageruimte. Het voordeel van de trein is wel dat het relatief goedkoop is in vergelijking met de andere mogelijkheden zoals vliegen.

Met het vliegtuig
Met het vliegtuig op wintersport was vroeger echt een no go echter wordt het tegenwoordig steeds vaker gedaan. Veel mensen zijn bang dat ze eenmaal aangekomen erg beperkt worden in mogelijkheden omdat ze geen eigenvervoer hebben. Echter kun je in bijna alle wintersportgebieden wel een auto huren en rijden er wel bussen. Veel vliegvelden in populaire skigebieden liggen dichtbij de piste. Als je dus bang was dat het nog lang duurde voordat je eenmaal kan skiën als je bent aangekomen denk je daar nu anders over. Het voordeel van vliegen naar bijvoorbeeld Oostrijk is dat het gemiddeld maar 1,5 uur vliegen is. Je kunt dan in Nederland het vliegtuig pakken op bijvoorbeeld Schiphol. Je kunt je auto dan goedkoop parkeren op Schiphol en deze kun je dan weer ophalen als je terugkomt.

Met de auto
Het meeste gebruikte vervoersmiddel naar wintersport is natuurlijk de auto. Veel mensen vinden met de auto op wintersport het makkelijkst omdat ze dan nergens van afhankelijk zijn. Het enige nadeel aan met de auto op wintersport gaan is dat de reis erg lang duurt en dan vooral als er file staat kan de reis naar Oosterrijk al snel 13 uur duren, vooral wanneer je in het hoogseizoen gaat voor wintersport is de drukte extreem.