Tijdens de wintersport kunt u te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden, waarbij u onder iedere omstandigheid optimaal zicht dient te hebben. Winter-Geest geeft u graag advies bij het kiezen van de skibril die het beste bij u en uw wintersportvakantie past. Één van de belangrijkste onderdelen van een skibril is de lens. Er zijn veel verschillende typen en merken die Winter-Geest binnen haar collectie heeft. De populairste merken zijn: Sinner, Uvex en Tenson. Onderstaand hebben wij een overzicht gemaakt welk type lens het beste past bij uw wintersport.

Cilindrische lenzen versus sferische lenzen
Om goed te kunnen zien wat er zich op de piste afspeelt dient u een skibril te kiezen waarmee u 180 graden om u heen kunt kijken. Hoe boller de lens van de ski bril is, hoe beter zicht u heeft. Er zijn twee type lenzen;

De cilindrische lens: Dit is een lens welke plat of licht bollend is. De platte of licht bollende lens heeft een beperkt gezichtsveld, waardoor u een licht vertekenend beeld van de omgeving kunt hebben.

De sferische lens: Dit is een bolle lens welke de vorm van het oog volgt. De bolle lens geeft een breder gezichtsveld en zorgt dat u scherper kunt waarnemen, omdat licht in een rechte lijn het oog binnen komt. Tevens zorgt de bolle lens ervoor dat zonlicht niet via de zij- en onderkant van de bril uw ogen bereikt. De Uvex Downhill skibrillen zijn hier een goed voorbeeld van.

Kleur van de lenzen
De vuistregel bij het kiezen van de kleur van uw lens is: hoe meer zon, des te donkerder de lens. Hoe slechter het weer, des te lichter uw lens. De oranje gekleurde lenzen laten het meeste licht door, waardoor u het beste contrast ziet in de omgeving. Dit maakt de skibril erg geschikt voor slechte weersomstandigheden of laaghangende bewolking. Mocht de zon ineens doorkomen is het prettig als de oranje gekleurde lenzen een spiegelende coating heeft, zodat licht kan worden afgeketst. Op dagen waarop de zon op haar felst is, werkt een donkere lens het beste. Kies voor een grijze of zwarte lens, welke geschikt zijn voor fel tot extreem licht.