Je huis krijgt in de loop van de jaren aardig wat te verduren blauwe plekken, schaafwonden, brandwonden enzovoort. In winter heeft je huid het ook aardig zwaar te verduren door de kou en scherm winterwind kan je huis snel uitdrogen en scheuren en barsten. Dit artikel geeft je een aantal tips om ervoor te zorgen dat ook in de winter je houdt sterk en gezond blijft.

Hydrateer je huid
Tijdens de winterse tempraturen is het belangrijk dat je goed je huis blijft hydrateren. Door je huid goed te hydrateren voorkom je dat het uitdroogt en mogelijk gaat scheuren en barsten. Er verschillende middelen op te markt die zorgen voor vochtinbreng in de huid, een van deze producten is argan olie. Argan olie is een olie die gebaseerd is op natuurlijk olie en zal daardoor je huid niet vettig maken. Door het op te brengen wanneer je naar buiten gaat en voordat je gaat slapen zorg je ervoor dat je huid voldoende gehydrateerd blijft tijdens de koude winterdagen. Vergeet dus ook zeker niet om argan olie mee te nemen wanneer je op wintersport gaat.

Verzorg je haar
Haar verzorging is vooral voor de dames een belangrijk punt in de winter. Door droog haar krijg je sneller gespleten haarpunten, ruw haar, breekbaar haar en krijg je snel klitten. Al deze dingen zijn voor dames maar ook onbewust voor mannen een probleem. Al deze dingen kun je voorkomen door je haar voldoende te verzorgen tijdens de winter. Door je haar niet dagelijks te wassen zorg je ervoor dat het haar vochtig blijft en niet uitdroogt, wanneer je wel dagelijks je haar wilt wassen zoek dan een shampoo speciaal voor droog haar. Wanneer je haar nat is kun je ook beter even binnen blijven en wachten totdat het volledig is opgedroogd, door met nat haar naar buiten te gaan bevriest het sneller en is de mogelijkheid dat het afbreekt een stuk groter.

Een verraderlijke zon
De zon op wintersport is erg verraderlijk. Doordat het koud is denken veel mensen dat de zon je geen kwaad kan doen, niets is minder waar de zon is vaak juist veel sterker op wintersport. Dit komt vooral doordat je, wanneer je aan het skiën bent vaak hoger zit en dus dichter bij de zon bent het uv-licht van de zon is dan dus ook veel sterker. Om ervoor te zorgen dat je niet verbrand en dat je huid niet uitdroogt zijn er een aantal tips om je tijdens de wintersport te beschermen tegen de zon.
o Smeer meerdere keren per dag
o Gebruik een hoge factor zonnebrand
o Laat jen iet misleiden door de lage tempratuur
o Vergeet ook je lippen niet in te smeren