Tijdens de wintersport zal het voorkomen dat je flink doorhaalt na het skiën. Doe dit een aantal keer en je lichaam is na jouw wintersportvakantie heel erg gebroken. Wil je je lichaam meer energie geven probeer dan een detox kuur. Deze kuur is speciaal ontwikkeld om je lichaam te ontgiften. Hier een aantal tips die je gaan helpen weer helemaal de oude te worden.

Detox kuur
Al die drankjes hebben je lichaam en lever zuur gemaakt. Het is belangrijk dat deze zuren weer uit je lichaam komen. Dit gebeurt door het drinken van bijvoorbeeld groene thee of water. Het vocht wat je binnenkrijgt helpt je lichaam om deze stoffen af te voeren. Bouw voordat je begint met een kuur langzaam maar zeker af van vlees brood en vleeswaren. Ook cafeïne en alcohol moet je laten staan. Zorg ervoor dat je teruggaat naar twéé maaltijden per dag en eet alleen maar groenten en fruit. Zorg ervoor dat je deze kuur doet als je nog vrij bent van werk en school zodat je er rust voor hebt. Eventueel zijn hier ook extra detox pillen voor.

Ga sporten
Je hebt in de tijd dat je aan het wintersporten was ook veel aan sport gedaan. Je lichaam is hier nog aan gewend en wil dat graag verder doorzetten. Dus ga weer hardlopen, of door met de teamsport die je al deed. Als je hiermee door gaat zal je de overtollige kilo’s die je hebt opgebouwd. Mocht je nog niet echt verschil merken kun je ervoor kiezen om extra te gaan sporten. Train je bijvoorbeeld maar één keer in de week met je team, ga zelf dan een andere dag hardlopen of naar een sportschool. Door vaker te trainen zullen je spieren sneller gaan herstellen en zal je jezelf ook weer sneller fit voelen.

Doe een weekend rust aan
Zorg ervoor dat je het eerste weekend na je wintersport lekker rustig aan doet. Ga niet verder als een gek lopen zuipen, maar hou het bij een of twee glazen. Dit zorgt ervoor dat je lever langzaam zich kan herstellen van de grote hoeveelheid alcohol die jij tijdens je wintersportperiode hebt genuttigd.

Ga wandelen na het eten
Het wandelen verbeterd niet alleen je conditie, het zorgt er ook voor dat je ervan afvalt. Als je dit 5 tot 6 keer per week doet zal het helpen met het verwijderen van de extra kilo’s.