Sporters krijgen vaak te maken met klachten aan hun voeten omdat hun voeten tijdens het sporten veel hebben te verduren. Er zijn veel verschillende voetklachten waar een sporter mee te maken kan krijgen. De verzorging van je voeten blijft vaak uit totdat er klachten ontstaan. Als sporter is het verstandig om deze voetklachten zoveel mogelijk te voorkomen. Wij informeren je graag over de meest voorkomende voetklachten bij sporters.

Pijn onder de voet
Als sporter is het goed mogelijk dat je pijn onder voet voelt. De pijn die je onder de voet voelt kan diverse oorzaken hebben. Pijn onder de voet betekent vaak dat je pijn hebt omdat zenuwen zijn beschadigd. Ook kan het te maken hebben met beschadigde vetkussentjes of kan de oorzaak metatarsalgie zijn. De pijn die je onder je voet ervaart kun je door middel van inlegzolen goed bestrijden.

Hielspoor
Een hielspoor is in principe een verkalking van de peesplaat die je kunt vinden aan het hielbeen. Dit kan er soms ook voor zorgen dat er een ontsteking onder de hiel ontstaat. De pijn die je voelt, voel je voornamelijk als je lang staat of loopt. Ook tijdens het sporten is dit goed te voelen. Bijvoorbeeld als je aan het hardlopen bent. Een hielspoor wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting van je voet. Heb je last van een hielspoor? Zorg er dan in ieder geval dat je een stapje terug doet zodat je voeten goed kunnen herstellen. Een hielspoor is namelijk goed te behandelen door speciale inlegzolen te combineren met oefeningen die je dagelijks moet doen.

Stootnagels of ingegroeide nagels
Bij sporters zoals voetballers kom je vaak stootnagels tegen. De nagels van de voet zijn dan beschadigd door het schoppen met de voorkant van de voet. Ingegroeide teennagels kunnen ook erg pijnlijk zijn. Dit is het geval als nagels in de huid worden gedrukt. Om dit te voorkomen is het verstandig om sportschoenen te dragen die goed aansluiten. Ook kun je deze voetklachten voorkomen door teenkapjes te dragen.

Nu je meer weet over de meest voorkomende voetklachten, is het verstandig om deze klachten voor te zijn en je momenteel al bezig te houden met de gezondheid van je voeten. Dit kun je doen door je voeten optimaal te ondersteunen door bijvoorbeeld inlegzolen en de juiste schoeisel. Door op tijd aandacht te hebben voor je voeten kun je veel voetklachten voorkomen.