Skip to Store Area:

Inpaklijst voor een wintersport vakantie

woensdag 25 april 2018 12:00:28 Nederland

Het kan nog wel eens voorkomen dat je enkele dingen vergeet voordat je op vakantie gaat, dat is ook helemaal niet zo gek. De periode voor je vakantie kan stressvol zijn in verband met de vele zaken die je dient te regelen. Dit artikel geeft je enkele tips voor het inpakken zodat je hiermee niet tegen problemen aan loopt.

Papieren en geldzaken
Het ligt er natuurlijk aan of je met het vliegtuig of met de auto naar je wintersport bestemming gaat. In het geval dat je met de auto gaat dien je vanzelfsprekend een kentekenbewijs mee te nemen. Ook ligt het aan het land of een ID-kaart genoeg is of dat je een paspoort mee dient te nemen. Indien je buiten de EU op wintersport gaat dien je een paspoort mee te nemen, in dit geval kan een kredietkaart aanvragen ook erg handig zijn. Je kan namelijk niet op iedere locatie met een normale betaalpas betalen. Zo vermijd je dat je met veel contant geld rond moet lopen.

Kleding
Op het gebied van kleding is het bij wintersport erg belangrijk dat je het niet te koud krijgt. Een goede manier om dit tegen te gaan is door gebruik te maken van het 3-lagen systeem, met een onderlaag, middenlaag en tussenlaag. Buiten het 3-lagen systeem dien je natuurlijk ook aan andere dingen te denken, onder andere:
• Skihelm
• Sneeuwbril
• Hand- en voetwarmers
• Goede handschoenen
• Sneeuwschoenen
• Thermo-ondergoed
• Dikke skisokken

Natuurlijk kan je jezelf nog beter uitrusten voor een wintersport vakantie, de basis is echter het bovenstaande. Het hangt er van af hoe koud het wordt op je wintersport locatie, indien het daar erg koud is kan het verstandig om in plaats van een reguliere winterjas een ski-jas aan te schaffen voor betere bescherming tegen de kou.

Verder handig
Buiten dat je jezelf goed dient te kleden voor je wintersport kan het ook handig zijn om enkele van de volgende zaken mee te nemen:
• Camera
• Telefoon opladers
• Adapters, niet in ieder land gebruiken ze dezelfde stopcontacten als in Nederland
• Batterijen
• Boeken / E-reader voor onderweg of als je even rust wilt
• Toiletgerei
• Genoeg eten/drinken voor onderweg
• Skistokken/Ski’s/Snowboard voor als je deze zelf meeneemt

Buiten dit zijn er natuurlijk nog veel meer items die verstandig zijn om mee te nemen, vaak hangt dit af van je eigen voorkeur. Het kan vaak verstandig zijn om zelf een paklijst te creëren zodat je zeker bent dat je alles wat je echt mee wilt hebben daadwerkelijk mee hebt.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Hoe kan je jezelf goed kleden voor een wintersport vakantie

woensdag 25 april 2018 11:55:09 Nederland

Ga jij dit jaar voor één van de eerste keren op wintersport? Dan is het verstandig om nog even goed na te gaan welke kleding je mee gaat nemen. Wellicht is het zelfs nodig om extra kleding bij te kopen speciaal voor de wintersport vakantie. In dit artikel leer je wat meer over hoe je jezelf passend kleedt voor een ski/snowboardvakantie.

Ondergoed
Op het gebied van ondergoed is het belangrijk dat het ondergoed de lichaamswarmte vasthoudt maar alsnog enig lichaamsvocht afvoert naar de volgende laag kleding. Merinowol is een aangeraden stof voor ski-ondergoed. Katoen is in ieder geval zeker niet aan te raden!

Tweede laag
Als tweede laag is het aan te raden om te kiezen voor een isolerende pully of een dik vest. Zorg er daarbij wel voor dat het materiaal, net zoals bij het ondergoed, goed ademt. Zo vermijd je dat je veel gaat zweten tijdens je wintersport (wat totaal niet fijn is en bovendien behoorlijk kan gaan stinken) en alsnog geen last hebt van weer en wind.

Eventuele derde laag
Wellicht is het erg koud op je wintersport bestemming, dan kan het verstandig zijn om nog voordat je jas aantrekt een tweede vest of pully aan te trekken, het is vanzelfsprekend totaal niet fijn als je het te koud hebt tijdens het skiën of snowboarden, dat creëert niet de geweldige ervaring die je bij wintersport dient te hebben.

Buitenste laag
Het is verstandig om met de buitenste laag (en de eventuele derde laag) eerst even te kijken naar de weersverwachting. Wordt er geen ernstige kou verwacht? Dan is het wellicht genoeg om een goede winterjas in de vorm van één van de verscheidene Tenson jassen voor heren te dragen. Is het in jouw skigebied een stuk kouder? Dan is het misschien wel handig om je wat beter te kleden. Denk daarbij aan een skijas of zeer dikke winterjas. Het blijft belangrijk dat deze goed tegen weer en wind kunnen, maar ook een isolerende werking hebben.

Broek
Vooral bij snowboarden (maar ook in het algemeen) is het verstandig om een goede broek te hebben met een wind- en waterdichte werking. Als snowboarder ga je al snel in de sneeuw zitten om je snowboard goed aan te kunnen trekken, je wilt natuurlijk geen natte kleding of benen hebben.

Verdere uitrusting
Buiten deze kleding is het verstandig om aan de volgende zaken te denken:
• Ski-muts
• Ski-helm
• Goede handschoenen
• Goede sokken
• Zonnebrand
• Sjaal
• Ski-bril of zonnebril

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Hoe kom ik weer tot leven na de après-ski?

woensdag 25 april 2018 11:48:50 Nederland

Tijdens de wintersport zal het voorkomen dat je flink doorhaalt na het skiën. Doe dit een aantal keer en je lichaam is na jouw wintersportvakantie heel erg gebroken. Wil je je lichaam meer energie geven probeer dan een detox kuur. Deze kuur is speciaal ontwikkeld om je lichaam te ontgiften. Hier een aantal tips die je gaan helpen weer helemaal de oude te worden.

Detox kuur
Al die drankjes hebben je lichaam en lever zuur gemaakt. Het is belangrijk dat deze zuren weer uit je lichaam komen. Dit gebeurt door het drinken van bijvoorbeeld groene thee of water. Het vocht wat je binnenkrijgt helpt je lichaam om deze stoffen af te voeren. Bouw voordat je begint met een kuur langzaam maar zeker af van vlees brood en vleeswaren. Ook cafeïne en alcohol moet je laten staan. Zorg ervoor dat je teruggaat naar twéé maaltijden per dag en eet alleen maar groenten en fruit. Zorg ervoor dat je deze kuur doet als je nog vrij bent van werk en school zodat je er rust voor hebt. Eventueel zijn hier ook extra detox pillen voor.

Ga sporten
Je hebt in de tijd dat je aan het wintersporten was ook veel aan sport gedaan. Je lichaam is hier nog aan gewend en wil dat graag verder doorzetten. Dus ga weer hardlopen, of door met de teamsport die je al deed. Als je hiermee door gaat zal je de overtollige kilo’s die je hebt opgebouwd. Mocht je nog niet echt verschil merken kun je ervoor kiezen om extra te gaan sporten. Train je bijvoorbeeld maar één keer in de week met je team, ga zelf dan een andere dag hardlopen of naar een sportschool. Door vaker te trainen zullen je spieren sneller gaan herstellen en zal je jezelf ook weer sneller fit voelen.

Doe een weekend rust aan
Zorg ervoor dat je het eerste weekend na je wintersport lekker rustig aan doet. Ga niet verder als een gek lopen zuipen, maar hou het bij een of twee glazen. Dit zorgt ervoor dat je lever langzaam zich kan herstellen van de grote hoeveelheid alcohol die jij tijdens je wintersportperiode hebt genuttigd.

Ga wandelen na het eten
Het wandelen verbeterd niet alleen je conditie, het zorgt er ook voor dat je ervan afvalt. Als je dit 5 tot 6 keer per week doet zal het helpen met het verwijderen van de extra kilo’s.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Mogelijkheden vervoer wintersport

woensdag 25 april 2018 11:44:38 Nederland

Veel Nederlanders die op wintersport gaan kiezen ervoor om met de auto te gaan, echter zijn er nog meer mogelijkheden qua vervoer om op wintersport te gaan. Dit artikel legt je een deel van deze mogelijkheden uit en geeft de voor- en nadelen ervan.

Met de trein
Veel mensen weten het niet maar je kunt zelf met de trein om wintersport. Met de trein reizen is erg relaxed je gaat zitten en een paar uur later kom je aan. Je hoeft dus niks te doen, je kunt gaan slapen, een boek gaan lezen, spelletjes gaan doen, een film gaan kijken je kunt het zo gek niet bedenken en je kan het doen in de trein. Het is dus erg makkelijk om met de trein te gaan. Echter is dit niet voor iedereen geschikt, in de trein heb je vaak maar een beperkte mogelijkheid tot bagage. Wanneer je met de auto gaat kun je voor jezelf bepalen hoeveel je meeneemt als het maar in je auto past. In een trein moet je betalen voor extra bagageruimte. Het voordeel van de trein is wel dat het relatief goedkoop is in vergelijking met de andere mogelijkheden zoals vliegen.

Met het vliegtuig
Met het vliegtuig op wintersport was vroeger echt een no go echter wordt het tegenwoordig steeds vaker gedaan. Veel mensen zijn bang dat ze eenmaal aangekomen erg beperkt worden in mogelijkheden omdat ze geen eigenvervoer hebben. Echter kun je in bijna alle wintersportgebieden wel een auto huren en rijden er wel bussen. Veel vliegvelden in populaire skigebieden liggen dichtbij de piste. Als je dus bang was dat het nog lang duurde voordat je eenmaal kan skiën als je bent aangekomen denk je daar nu anders over. Het voordeel van vliegen naar bijvoorbeeld Oostrijk is dat het gemiddeld maar 1,5 uur vliegen is. Je kunt dan in Nederland het vliegtuig pakken op bijvoorbeeld Schiphol. Je kunt je auto dan goedkoop parkeren op Schiphol en deze kun je dan weer ophalen als je terugkomt.

Met de auto
Het meeste gebruikte vervoersmiddel naar wintersport is natuurlijk de auto. Veel mensen vinden met de auto op wintersport het makkelijkst omdat ze dan nergens van afhankelijk zijn. Het enige nadeel aan met de auto op wintersport gaan is dat de reis erg lang duurt en dan vooral als er file staat kan de reis naar Oosterrijk al snel 13 uur duren, vooral wanneer je in het hoogseizoen gaat voor wintersport is de drukte extreem.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Opvallen met je vrienden op wintersport

woensdag 25 april 2018 11:19:36 Nederland

Als je op wintersport gaat met je vrienden wil je natuurlijk dat iedereen jullie herkent een ook dat jullie elkaar makkelijk kunnen vinden op de piste. Maar zorg je nou dat je opvalt als groep? Dit artikel geeft je aantal tips om op te vallen als vriendengroep.

Felle kleuren
Een makkelijke manier om goed op te vallen op de piste is natuurlijk door allemaal dezelfde of verschillende felle kleuren jassen te dragen, wanneer je dan op de piste bent is het makkelijker om elkaar goed te vinden. Het enige nadeel van felle kleuren jassen of broeken is dat de kans betstaat dat andere mensen ook dezelfde kleur of jas dragen waardoor het alsnog lastig wordt om elkaar te vinden. Je kunt ook afspreken om allemaal een kledingstuk te kopen in een bepaalde kleur waardoor je elkaar wel goed kan vinden en dat iedereen kan zien dat jullie bij elkaar horen. Een ander nadeel is dat je misschien door de felheid juist niet meer naar elkaar wilt kijken omdat jullie elkaar verblinden.

Bijzondere kleidingstukken
Ook een leuke manier om op te vallen en elkaar goed te vinden is door het dragen van bijzondere kleidingstukken. Denk dan bijvoorbeeld aan een kleurrijke boa of een dierenpak. De kans dat andere mensen dat op de piste zulle dragen is erg klein en tenslotte is het ook erg grappig om als vriendengroep verschillende pakken aan te doen in een bepaald thema, zo steel je ook de show in de apres ski. Maak selfies van jullie te gekke outfits en deel ze met je vrienden.

Bedrukte kleding
Door kleding te laten bedrukken met een originele tekst of afbeelding kun je elkaar gegarandeerd vinden. Je kunt bijvoorbeeld op jassen, broeken, sjaals en sweaters bedrukken met een leuke tekst of afbeelding. De originaliteit zal ervan af spatten omdat je niemand anders zult vinden met een costum gemaakt kledingstuk en tevens is het ook erg praktisch op de piste.

Wanneer je met vrienden om vakantie gaat is dit dus een erg leuk idee om toe te passen om zo jullie vakantie onvergetelijk te maken. Ook voor grote groepsreizen of familie-uitjes kunnen deze verschillende opties de uitkomst zijn om zo op een snelle en makkelijke manieren iedereen te kunnen vinden die bijvoorbeeld aan het skiën is of in een grote ruimte staat. Bedrukte kleiding hoeft tevens niet alleen praktisch te zijn op wintersport maar kan in elke groepsgelegenheid een handige oplossing zijn.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Welke kleding is geschikt voor tijdens het skiën?

donderdag 10 augustus 2017 16:12:19 Nederland

Ga je binnenkort op skivakantie en ben je nog op zoek naar passende kleding? Neem dan nu alvast de tijd om te bekijken welke opties je hebt, want er is skikleding in verschillende soorten en maten. Een goede broek, een shirt, een trui, goede schoenen, warme handschoenen, een das, maar ook een bedrukte sweater kan mee worden genomen op skivakantie. Je weet dan in ieder geval dat je het lekker warm hebt. Wat er dan gedrukt staat op je sweater maakt niet zoveel uit. Het kan een logo zijn van je bedrijf, een tekst, een naam van een vereniging of de naam van een merk. Het gaat er om dat jij lekker warme kleding kunt dragen voor wanneer je op skivakantie gaat.

Skivakantie en kleding meenemen
Als je op skivakantie gaat, is het van belang dat je voldoende skikleding mee gaat nemen. Een goede broek, een trui, dikke sokken, warme schoenen, een jas, handschoenen, een sjaal, een goede muts en een warm shirt wat je er onder aan kunt doen. Warm ondergoed is ook aan te raden en neem van alles ook genoeg mee, zodat je wanneer het kouder is ook extra lagen aan kunt doen. Je moet je ook weer niet te warm gaan kleden, je kleding moet namelijk wel kunnen ademen. Katoen is daarom heel goed om aan te doen, of dat je nu buiten of in de skihal gaat skiën. Het is sowieso goed dat je daar fijne kleding gaat dragen. Of dat je nu reclame gaat lopen of niet, door bijvoorbeeld bedrukte kleding te dragen, dat maakt niet uit. Het gaat er om dat je gaat genieten van de wintersport en dat gaat zeker lukken als je je goed voor gaat bereiden.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

In welke landen is een skihelm verplicht?

vrijdag 20 november 2015 13:49:00 Nederland

Wij krijgen vaak de vraag gesteld; 'In welke landen is een skihelm verplicht?'. In dit blogbericht geven we u een duidelijk overzicht van alle landen waarbij de skihelm verplicht is. We raden u ten alle tijden aan om een skihelm te dragen. Het aantal ongevallen op de piste met hoofdletsel is flink afgenomen door de komst van de skihelm. Ruim 90% van de kinderen draagt op dit moment al een helm. Zij groeien op met een skihelm en zullen deze waarschijnlijk wel blijven dragen, een goede ontwikkeling.Skihelm verplichting per land:

  • Oostenrijk: skihelm verplicht voor kinderen tot 15 jaar in Salzburg, Steiermark, Kärnten, Niederösterreich en Burgenland.
  • Duitsland: geen helmplicht maar de Duitse Skivereniging en de Duitse vereniging voor skileraren adviseren wel een helm te dragen.
  • Italië: skihelm verplicht voor kinderen t/m 14 jaar. Doe je dit niet dan riskeer je een boete van €200,-.
  • Zwitserland: geen helmplicht.
  • Frankrijk: geen helmplicht.
  • Polen: skihelm verplicht voor kinderen onder de 16. Reken op fikse boete als je je hier niet aan houdt.
  • Noorwegen: geen helmplicht, maar jonge kinderen worden wel gestimuleerd een helm te dragen.
  • Tsjechië: skihelm niet verplicht.
  • Canada en USA: geen helmplicht.

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Naadloze skisokken en snowboardsokken

woensdag 21 oktober 2015 15:20:00 Nederland

Naadloze skisokken en snowboardsokken voorkomen blaren en zorgen voor meer comfort. De skisokken en snowboardsokken zijn voorzien van een zachte handgekettelde teennaad. Naadloze sokken worden handmatig over een naaldkrans getrokken en dan via een mechanisch proces aan elkaar gezet. Dit proces  noemen we kettelen. De snowboardsokken en skisokken die op Winter-Geest worden aangeboden, zijn vanuit de teen uit een stuk vervaardigd, waardoor gevoelige voeten niet meer gehinderd worden door naden en oneffenheden in hun sokken. De sokken zijn wel naadloos als vochtregulerend, waardoor transpiratie afgevoerd kan worden.

Eigenschappen snowboardsokken en skisokken:

-  Naadloos (naadloze sokken voorkomen irritaties).
-  Vochtregulerend (hierdoor wordt transpiratie afgevoerd).
-  Juiste stof voor drukpunten (op hoogte van enkels en schenen).
-  Warmte (door warme sokken worden koude voeten voorkomen).

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Hoge of lage schaatsen kopen?

maandag 17 augustus 2015 17:06:24 Nederland

Welk soort schaatsen zijn voor jou geschikt? Zijn dat hoge of lage schaatsen? Dat is een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. In dit artikel proberen wij antwoord te geven op deze vraag, hopelijk kun je daarme de juiste schaatsen uitkiezen. Als je niet helemaal tevreden bent met dit artikel, dan kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@winter-geest.nl. Wij geven je graag advies op maat. Of kom langs in één van onze drie fysieke winkels te Roelofarendsveen, Nieuw-Vennep of 's-Gravenzande.Lage schaatsen zijn geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden. Er is een kleine afstand tussen de schoen en het ijzer. De lage modellen bieden daardoor meer stabiliteit tijdens het schaatsen. De schaatsen zijn verkrijgbaar in leer, softboot en hardboot. Zowel lage als hoge schaatsen zijn geschikt voor het maken van lange afstanden.

Hoge schaatsen zijn geschikt voor ervaren schaatsers en worden vaak gebruikt voor wedstrijdrijders. Met hoge schaatsen sta je iets onstabieler op het ijs. De afstand tussen de schoen en het ijzer is groter dan bij de lage schaats. 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest

Wintersportkleding skiën en snowboarden

maandag 17 augustus 2015 16:31:11 Nederland

Wintersportkleding voor skiërs en snowboarders is uitermate belangrijk tijdens de wintersport. Maar je hoeft natuurlijk niet speciaal op wintersport om wintersportkleding te kunnen dragen. Ook de Nederlandse weersomstandigheden geven vaak genoeg voldoende aanleiding om je in warme wintersportkleding te hullen. Zorg dus dat je niet misgrijpt als het nodig is en schaf tijdig de juiste wintersportkleding aan. Bij Winter-Geest kun je je hart ophalen voor mooie modieuze en betaalbare wintersportkleding voor mannen, vrouwen en natuurlijk kids. Je vindt het in overvloed in de online shop van Winter-Geest.

Wintersportkleding online kopen bij Winter-Geest
Voor jou als wintersportliefhebber hebben we precies waarnaar je op zoek bent. We hebben jassen, truien, mutsen, handschoenen, bodywarmers, rugzakken, reistassen, sportbrillen, onderbroeken, lange broeken, skibroeken, pullovers en alles wat je verder nodig zou kunnen hebben bij het skiën. Alle kwaliteitsmerken zijn vertegenwoordigd waaronder Brunotti, Falcon, Gaastra en IcePeak. Veel van de wintersportkleding is vervaardigd van high tech materialen die speciaal bij lage temperaturen hun kwaliteiten bewijzen. Wintersportkleding is uiteraard ideaal als je gaat skiën, snowboarden of langlaufen, maar daarnaast komt wintersportkleding ook prima van pas tijdens koude dagen in Nederland.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Winter-Geest